Localizare mormânt – parcela 3/I, rând 5, loc 17

Florica NIŢULESCU - ACONTZ

1897 – 1987
Pianistă. Profesor.

Soția academicianului Iuliu Nițulescu, Florica Acontz s-a remarcat în domeniul artelor, fiind apreciată de George Enescu și Eduard Caudella, alături de care a concertat. Și-a studiile la Academia de Muzică și Artă Dramatică din Iași, unde i-a avut ca profesori pe Aspazia Burada, Enrico Mezetti, Sofia Teodoreanu, apoi la Viena, la Academia de Muzică. A susținut o serie de concerte împreună cu orchestra condusă de George Enescu, în compania violonistei Lucia Romanescu Burada. Din 1929, Florica Acontz Nițulescu este profesoară de pian la Institutul Fiicelor de Ofițeri din Iași iar din 1946, cadru didactic la Conservatorul de Muzică și la Liceul de Muzică. Din 1963, a condus Catedra de pian.

Seria de articole “143 pentru eternitate” face parte din proiectul “Eternity 143”, realizat de Societatea de Studii Istorice din România, în colaborare cu Asociația Culturală “AltIași”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.)

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”