Localizare mormânt – parcela 1/I, rând 1

Gheorghe MĂRZESCU

1834-1901
Avocat. Om politic. Profesor universitar.

Cunoscut avocat și om politic liberal, Gheorghe Mârzescu a fost profesor la Facultatea de Drept a universității ieșene și apoi la București. A ocupat poziția de ministru de două ori și a fost senator de Iași. Înființează mai multe ziare în epocă – “Trecutul”, “Liberalul”, Prietenul poporului”, “Pactul Social”, “Steaua României”.

A fost tatăl lui Georgel Mârzescu, primarul prividențial al Iașului în timpul primului război mondial și apoi ministru în Guvernul lui I.C. Brătianu.

Seria de articole “143 pentru eternitate” face parte din proiectul “Eternity 143”, realizat de Societatea de Studii Istorice din România, în colaborare cu Asociația Culturală “AltIași”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.)

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”