Localizare mormânt – parcela 3/I, rând 11 /loc 1A

George MACOVEI

(1928 - 1996)
Actor. Regizor.

S-a născut la Iași, actorul George MACOVEI, nume marcant al Teatrului Național V. Alecsandri din Iași. A iubit cu patimă și a slujit cu dăruire scena ieșeană. A urmat pilda marilor săi înaintași, a actorilor din generația de aur a Iașului, făcând legătura între trecutul și prezentul teatrului ieșean. În perioada 1946 – 1989, a dat viată scenică mai multor sute de personaje din dramaturgia națională și universală, roluri din toate genurile: teatru de proză, revistă, operetă etc. În ultima parte a vieții a lucrat ca actor, regizor și director artistic la Teatrul Luceafărul din Iași.

 

Text preluat din cartea O Istorie a Culturii Ieșene În Date 1400 – 2000, E. Leonte, I. Maftei, p457

Seria de articole “143 pentru eternitate” face parte din proiectul “Eternity 143”, realizat de Societatea de Studii Istorice din România, în colaborare cu Asociația Culturală “AltIași”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.)

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”