Localizare mormânt - osuarul Monumentului Eroilor (1916-1918)

Constantin CREANGĂ

(1860 - 1918)
Militar. Editor.

Singurul fiu al marelui scriitor Ion Creangă, Constantin I. are meritul de a fi contribuit la publicarea postumă a operei tatălui său. A publicat primele două volume în 1890 și 1892. Atras spre publicistică, a editat revista Lupta pentru existență care se distribuia gratuit și apărea „când vreau eu și, mai regulat, când pot”.

A participat în calitate de locotenent colonel la primul război mondial. În 1918 s-a stins din viață, fiind înhumat în cimitirul Eternitatea, în Mausoleul eroilor.

Seria de articole “143 pentru eternitate” face parte din proiectul “Eternity 143”, realizat de Societatea de Studii Istorice din România, în colaborare cu Asociația Culturală “AltIași”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.)

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”